Societat

La monarquia

Lluís Simon

Mascle ibèric en acció

L’espècimen conegut com a “Borbó en pilotes”, una branca del mascle ibèric que pot expandir impunement les seves activitats gràcies a una corona d’origen presumptament diví, no corre, afortunadament, perill d’extinció. Hi havia pocs estudiosos de la conducta sexual d’aquesta gran casa reial que tinguessin dubtes sobre l’herència genètica que es van passant els uns als altres. Per si de cas, cada dos per tres apareixen proves de com els virils representants reials s’aparellen amb les seves conquestes sense saber que, en realitat, sovint són ells el que han estat caçats per les urpes de les seves voluptuoses amants.

L’episodi de les imatges de Joan Carles I i de la pertinentment coneguda com a Bárbara Rey en una revista dels Països Baixos no només tranquil·litza els acadèmics que fa segles que ens parlen de la incontinència dels sobirans castellans sinó que aporten elements que enllacen amb la cultura castellana de tota la vida. Resulta que un aprenent de Lazarillo de Tormes, el fill de la senyora Rey, ha estat l’espavilat que ha pispat les fotos d’una caixa forta i les ha venut per ves a saber quants milers d’euros.

A Castella, el senyor emèrit, com se’l coneix ara, havia estat durant anys un home tan imponent que republicans de totes les condicions es feien dir joancarlistes per justificar el seu aval a la institució. Pensaven, és clar, que la sagrada reina Sofia era realment la Dulcinea del Toboso del seu admirat cap d’estat. Però resulta que les banyes de la reina sortien de La Zarzuela i arribaven al cercle polar.

Segur que Carles IV, Isabel II, Alfons XII i Alfons XIII observen amb orgull des del seu tron immortal, al Valhal·la o allà on sigui, les imatges del seu alumne més avantatjat amb una de les seves guerreres. No només això. Es freguen les mans quan han sabut que hi ha més fotos guardades i també vídeos, cosa que ha excitat especialment Alfons XIII, el primer gran productor de pel·lícules pornogràfiques a Espanya.

Hem de donar gràcies a aquesta Constitució que “ens vam donar entre tots” i que ens permet que els membres d’una espècie en perill d’extinció –ja queden pocs mascles que siguin Borbons purs– puguin alliberar els seus instints més bàsics amb totes les femelles que desitgin amb la protecció de la qual gaudeixen gràcies als nostres impostos. I, si cal, en paguem més. Felip VI no és diferent del seu pare i dels anteriors reis. Però, d’això, ja en parlarem un altre dia.

Bárbara, la ‘reina’

Lluís Simon

S’ha de dir que la que va ser dona del domador Ángel Cristo, durant molts anys una de les parelles oficioses de Joan Carles I –n’hi havia moltes altres–, no era ximple. Gràcies al monarca va viure tan bé com l’esposa oficial. Va assegurar al rei que la seva relació seria secreta i sense proves a canvi d’un gran pis al centre de Madrid, diners dels fons reservats, una pensió fins que es morís i accés a diferents programes de televisió, sempre que no expliqués el que ara tothom diu que era vox populi però que cap mitjà amb influència es va atrevir a publicar. L’afer de les fotos publicades per la revista neerlandesa ha caigut com una bomba, això sí, als platós dels programes de televisió porqueria espanyols. De cop i volta tothom en vol fins a l’últim detall, com si no estigués clar el que passava.

Un altre 1 d’octubre per a Felip VI

Lluís Simon

La presidenta electa de Mèxic, Claudia Sheinbaum, no vol Felip VI en el seu acte d’investidura, que se celebrarà, curiosament, un 1 d’octubre. El 2019, el seu predecessor, Andrés Manuel López Obrador, va demanar al Borbó espanyol una carta en què demanés perdó de manera pública pels greuges causats per la conquesta i la colonització espanyola del seu territori, que va provocar milions de morts. El reconeixement dels drets dels indígenes és un punt clau del programa de la nova presidenta i, per tant, ha exclòs Felip de la cerimònia. El rei té l’oportunitat de llegir un discurs el 3 d’octubre per demanar la resurrecció d’Hernán Cortés o l’aplicació d’un 155 a Mèxic.

On és ‘El gran masturbador’?

Lluís Simon

En la recent visita de Felip VI al Museu Dalí de Figueres segurament es devia preguntar on és un dels quadres més representatius del pintor alt-empordanès. Sobre tal qüestió hi ha, precisament aquesta setmana, detalls interessants. L’obra la tenen segrestada a Madrid. A quin lloc? Al Museu Reina Sofia. Quan la monarca hi va i el mira, en qui pensa. En el seu marit? En ella mateixa? I Felip VI, el dia que el vegi, potser reflexionarà finalment sobre la seva vida de parella amb Letícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia