Societat

Es reconfiguren els centres de normalització lingüística del Baix Llobregat

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha establert un nou mapa de centres de normalització lingüística (CNL) al Baix Llobregat que divideix la comarca en tres: el CNL Baix Llobregat Nord, el CNL Baix Llobregat Centre i el CNL Baix Llobregat Sud. La voluntat, segons el consorci, és oferir a la població un servei més òptim pel que fa a l’aprenentatge i el foment del català. També les denominacions dels centres, destaca, són més entenedores.

El canvi en la distribució comporta modificacions en els noms dels centres. El CNL Ca n’Ametller, amb seu a Molins de Rei, es dirà CNL Baix Llobregat Nord. Aquest centre donarà resposta a la demanda del centre i nord del Baix Llobregat i també de Castellbisbal, al Vallès Occidental. També incorpora Torrelles de Llobregat, pel que abasta una població de 282.000 habitants de 18 municipis. El nou CNL Baix Llobregat Centre agrupa els centres Roses i de Cornellà de Llobregat. El primer donava servei a Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. El segon, només a Cornellà. L’abast ara serà de 230.000 habitants. El tercer centre, el CNL Baix Llobregat Sud, sorgeix de la fusió del els CNL Eramprunyà i CNL El Prat de Llobregat. La seu del nou centre es trobarà a Sant Boi i donarà servei a 351.000 habitants.

La divisió del Baix Llobregat en tres centres de normalització lingüística en comptes de cinc ja s’havia apuntat en el moment de creació del consorci, l’any 1989. La nova estructura territorial es va aprovar a finals d’abril i s’executarà al gener després d’un període de transició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia