Societat

SOCIETAT

Sant Miquel del Fai preveu reobrir el proper cap de setmana

L’espai va estar set anys d’obres, va reobrir alguns mesos de 2023 i va tornar a tancar al març per un despreniment

Sant Miquel del Fai tornarà a obrir al públic el pròxim cap de setmana i, a partir de llavors, estarà oberts tots els caps de setmana i festius, segons informa ACN. L’espai va estar tancat per obres set anys i va reobrir la primavera de 2023. L’alt ric d’incendi, però, va obligar a tancar-lo fins la tardor, just l’endemà de la reobertura. Després d’uns mesos obert, el passat 9 de maig unes fortes pluges van provocar un despreniment d’un metre cúbic de pedres de la cinglera entre dos salts d’aigua que obligaven a tornar a tancar l’espai i a tornar-hi a fer obres.

L’actuació impulsada per la Diputació de Barcelona ha permès assegurar els talussos afectats, tot i que els treballs continuaran encara alguns mesos i es compatibilitzaran amb l’obertura al públic de l’espai. L’objectiu és tenir la situació controlada en tot moment per si cal fer noves intervencions.

Aquesta incertesa es dona perquè Sant Miquel del Fai té un sistema geològic complex i ple d’elements que cal vigilar. “El risc geològic de despreniments no és zero”, asseguren des de la Diputació de Barcelona. Davant d’això, l’espai s’ha dotat de sensors i es farà un manteniment preventiu de tot l’espai.

Els darrers treballs han consistit en el sanejament del sector de la cinglera situat entre el Salt del Rossinyol i el Salt del Tenes, amb esbrossada i purga de la cinglera, consolidació de les roques amb malles i xarxes de triple torsió i la neteja de material solt.

Segons la Diputació de Barcelona, aquestes parets estan sotmeses als canvis constants de climatologia, dels cursos hidràulics i de les diferències tèrmiques, “en un procés dinàmic i permanent d’erosió i alteració, motiu pel qual sempre hi ha un risc geològic”.

En aquest sentit, el diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, assegura que el més important per a l’ens és la seguretat de les persones i que “si en qualsevol moment això està en risc, la decisió serà ferma i caldrà el tancament”.

Amb tot, per a la nova etapa ja s’han programat visites escolars de centres de Bigues i Riells del Fai, Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines. Es faran entre setmana i s’alternarà amb l’obertura al públic general dels caps de setmana. L’entrada és gratuïta però cal reserva prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia