Societat

societat

Un membre de la PAH de Lleida s’enfronta a dos anys de presó o 20.000 euros d’indemnització

Acusat d’una agressió amb motiu d’una ocupació il·legal d’un pis però assegura que la denúncia és “falsa”

Dos anys de presó o una indemnització de 20.000 euros són les penes que es demanen per a un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida. Està acusat d’agredir un veí de Pardinyes amb motiu d’una ocupació il·legal d’un pis però ell assegura que es tracta d’una denúncia “falsa” i que en realitat va ser ell qui va resultar insultar i “greument agredit”, segons informa ACN. El judici pel cas està previst per dimarts vinent.

Els fets es remunten al desembre de 2020 i al març de 2023 ja hi va haver un primer intent de judici que va ser suspès pel mateix jutge, que va proposar un procés de mediació que les dos parts van acceptar. Aquest però, no va reeixir.

Segons la Plataforma, el desembre de 2020, Gil Ferré, un militant de la PAH de Lleida va anar a parlar amb un grup de veïns que estarien “assetjant” un temporer de l’agroindústria en situació administrativa irregular. Durant l’intent de mediació, asseguren que el militant de la PAH va ser insultat i “greument ferit”. Ell va interposar una denúncia que va ser arxivada però no va passar el mateix amb la denúncia que van posar els veïns, que l’acusen de diversos delictes de lesions amb una petició de 20.000 euros o 2 anys de presó.

Segons la PAH, des que al novembre de 2020 el temporer va ocupar el pis del fons voltor Cerberus, els veïns l’haurien assetjat de forma continuada amb “insults racistes”, trucades al timbre a les nits i talls de llum a mitjans de desembre. En aquest sentit, afirmen que van arribar a instal·lar una porta blindada al replà de l’escala perquè quan l’home sortís de casa no pogués tornar a entrar. A partir d’aquí, l’afectat es va posar en contacte amb la PAH per demanar-los recolzament i va ser llavors quan un militant va anar tot sol a parlar amb els veïns per mirar de fer-los entrar en raó i “suavitzar l’assetjament”.

Llavors, segons Ferré, un grup de vuit veïns l’haurien tirat a terra i clavat cops de puny i puntades de peu mentre l’insultaven. L’ocupant del pis va ser desnonat pels Mossos d’Esquadra immediatament després dels fets, sense ordre judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia