Societat

societat

Blanes pinta un mural per commemorar el centenari de l’escola Joaquim Ruyra

L’Ajuntament de Blanes commemora el centenari de l’escola Joaquim Ruyra que celebra aquest curs acadèmic pintant un mural de grans dimensions en una de les parets del pati. Segons recull l’ACN, aquesta serà una de les activitats que s’inclouen en la segona edició del Blanes Urban Fest (BUF) i l’encarregat de pintar-lo serà Stefano Zanvit, un artista italià que resideix a Madrid. En el festival, que enguany es farà del divendres 11 al diumenge 12 d’octubre, l’Ajuntament també organitzarà un taller de ‘breakdance’, un concurs de grafitis i concerts amb diferents estils de música urbana amb les actuacions de Nawi, Carla Frigo o els Gemelos Cortés.

Pel que fa al mural, l’Ajuntament de Blanes ha organitzat un concurs per escollir l’obra guanyadora. Després de rebre una dotzena de candidatures d’artistes del sud d’Europa, el jurat finalment ha triat Stefano Zanvit, un artista italià amb residència a Madrid però que també ha viscut una temporada a Blanes. En concret, el mural de Zanvit mostra els rostres de dos personatges històrics mirant-se cara a cara al centre i dins del número 100, que simbolitza els anys que compleix l’escola Joaquim Ruyra del municipi. Un dels rostres és l’escriptor que dona nom al centre i l’altre és l’arquitecte que va dissenyar l’escola original, el deixeble d’Antoni Gaudí, Francesc Folguera.

A més, l’obra compta amb elements emblemàtics de Blanes com ara Sa Palomera, la font Gòtica, el castell de Sant Joan i l’escut de la família Cabrera. La paleta de colors que ha escollit l’artista són diferents tonalitats de blaus i blancs, els colors oficials de l’escola. En total, el consistori donarà 4.000 euros a l’artista com a premi del disseny i l’execució del mural.

Música, art i dansa urbana

Més enllà d’aquesta obra a l’escola blanenca, el BUF arrencarà divendres 11 d’octubre a la tarda amb una mostra de dansa urbana a càrrec d’Amanda Pérez Pozo al passeig de Mar. També hi haurà un concert amb l’artista local Jhay Chávez i a la nit la plaça dels Països Catalans acollirà el ‘Va Parir Tour’ de Ràdio Flaixbac. El dissabte la programació arrancarà amb la segona edició del concurs de grafitis i es farà un taller de ‘breakdance’ i una batalla de cançons. Al vespre, l’escenari de la plaça dels Països Catalans es reactivarà amb l’actuació d’artistes emergents.

Hi haurà el cantant i compositor de hip hop, Nawi, la cantant Carla Frigo amb un gran nombre de seguidors a les xarxes i la compositora i ballarina Brandy AR. Els Gemelos Cortés, fills de Blanes, també actuaran a la segona edició del BUF. Per altra banda, el festival ha muntat un circuit d’skate board obert a tothom .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia