Societat

memòria històrica

Homenatgen el president Josep Tarradellas per commemorar el 70è aniversari del seu nomenament

El director del Memorial Democràtic reivindica el llegat del polític com a defensor de les institucions catalanes

El Memorial Democràtic ha organitzat aquest divendres una diada a Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) per commemorar el 70è aniversari del nomenament del president Josep Tarradellas com a president de la Generalitat de Catalunya a l’exili (l’any 1954). “Honorem un símbol de resistència, perseverança i compromís: commemorem la figura i el llegat de Tarradellas com un dels grans defensors de les institucions catalanes”, ha afirmat el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló. Entre els actes de l’homenatge destaquen dues conferències, a càrrec de la doctora en Història Mercè Morales i l’historiador i periodista Joan Esculies.

La jornada culminarà amb una visita guiada per l’exposició permanent “Els fonaments de l’autogovern. Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià”, al Monestir de Poblet. Els visitants faran un recorregut que inclou la recreació del despatx amb els arxivadors originals del president Tarradellas i podran veure documents, peces i objectes personals de gran valor, així com immergir-se en un patrimoni que, a través de milers de pàgines, constata com es va conformar l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. La visita la dirigirà Joan Esculies, comissari de la mostra i biògraf de Tarradellas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia