Societat

Estat espanyol

Un avió de combat F-18 s’estavella a Terol

El pilot no s’ha pogut ejectar i ha mort en el sinistre

L’aparell ha caigut a Peralejos, la mateixa població on fa quaranta anys dos pilots de la mateixa unitat que la víctima van morir en un altre accident

La història es repeteix quaranta anys després. Un avió de combat F-18 de les Forces Aèries espanyoles ha caigut aquest divendres sobre Peralejos, la mateixa població de Terol on el 1984 van morir els dos ocupants d’un F-4 de l’Ala 12 de l’exèrcit de l’aire.

Aquest migdia, un altre pilot de la mateixa unitat, amb base a Torrejón de Ardoz, ha perdut la vida en estavellar-se el seu avió a uns cinc-cents metres d’aquesta petita població, situada a uns divuit quilòmetres de Terol. Per causes que encara s’investiguen, l’ocupant del caça no s’ha pogut ejectar i ha caigut amb l’avió.

El delegat del govern espanyol a l’Aragó, Fernando Beltrán, ha explicat que l’aparell sinistrat volava al costat d’un altre caça de la mateixa unitat, el pilot del qual ha donat l’alarma. Beltrán no ha precisat quin exercici realitzaven els dos avions.

La Guàrdia Civil ha establert un dispositiu de vigilància i custòdia de les restes de l’avió. El cadàver i els fragments de l’aparell ja s’estan aixecant per evitar que quedin “exposats innecessàriament”.

L’exèrcit de l’aire ha informat que la víctima és el tinent coronel Pablo Estrada Martín, que era el cap de les forces aèries de l’Ala 12. El militar, de 49 anys, tenia més de 2.300 hores de vol, 970 de les quals en avions F-18, i havia participat en missions internacionals a l’Afganistan i a Lituània.

Estrada és el quart tripulant que mor en un accident d’un F-18 a l’Estat espanyol des de 1986, quan van entrar en servei, i el primer des de 2017, quan un oficial de les forces aèries va morir quan el seu caça es va estavellar a la base aèria de Torrejón de Ardoz, als afores de Madrid. L’últim accident amb un avió d’aquest model es va produir al maig de l’any passat durant una exhibició a la base aèria de Saragossa. En aquella ocasió, però, el pilot es va poder ejectar a temps i només va resultar ferit.

Dos accidents al mateix lloc

El proper 7 d’octubre estava previst celebrar a Peralejos homenatge als capitans d’aviació José Manuel Hernández i Gonzalo García, els dos ocupants de l’F-4 Phantom II que es va accidentar a la població al migdia del 4 de maig de 1984. L’un acte s’havia de celebrar al lloc exacte on va caure l’aparell, on hi ha un monument erigit per l’exèrcit de l’aire i el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia