Societat

enologia

Premis Vinari: El millor vi, del Priorat; i l’escumós, un Corpinnat

Entrega dels guardons de la dotzena edició dels premis Vinari a Vilafranca del Penedès

Dotzena entrega dels premis Vinari, el concurs de vins catalans celebrada aquesta nit a Casal de Vilafranca del Penedès. S’hi han donat a conèixer els guanyadors en les diferents modalitats, entre les que destaquen el premi al millor vi català per a l’Ànima de Cal Pagès (2019) del celler l’Antic Magatzem (DOQ Priorat) i al millor escumós, per al Corpinnat Sabaté i Coca Reserva Familiar (2014).

Els Premis Vinari són un concurs de vins que avalua, anualment, la qualitat dels productes elaborats pels cellers de Catalunya. Tot plegat, a partir de diverses fases de tast, feta per un centenar de professionals de la sommelieria i l’enologia, que puntuen cada referència a partir d’un tast fet completament a cegues. Els resultats d’aquestes sessions, que enguany es van fer a Rubí, són les que determinen els podis de guanyadors.

L’entrega de la dotzena edició s’ha fet aquesta nit a Vilafranca del Penedès, en una gala presentada per l’il·lusionista Mag Lari. A la trobada s’hi han entregat les medalles de plata, or i gran or de les diverses categories -que es corresponen amb diferents tipologies de producte-, així com els premis especials que, un any més, han volgut destacar una vida dedicada al vi, el millor celler, bones pràctiques en ecologia, la millor etiqueta, així com projectes innovadors i que treballen per a recuperar pràctiques tradicionals i històriques al país.

D’entre els premiats, destaca en primera posició quant a nombre de medalles -vora el centenar- la DO Cava, que segueix capitalitzant la major part dels guardons de les categories d’escumosos, seguida de la DO Penedès i la DO Terra Alta, totes dues amb una trentena de medalles cadascuna.

Pel que fa a altres guardons, Castell d’Or s’ha endut l’especial al millor celler per segon any consecutiu, en acumular set medalles. El premi Vinaril a la trajectòria professional ha estat per al vilafranquí Agustí Torner Samper, un dels últims boters d’ofici. La millor gràfica d’etiquetatge ha estat per al celler Altavins Viticultors Joan Arrufí, el de projecte ecològic per a Vins el Cep, la millor vinya recuperada per a la Torre Lluvià, i el d’iniciatives innovadores per al celler Llopart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]