Societat

societat

En marxa les primeres oposicions ordinàries dels últims deu anys

Gairebé 4.000 persones s’han presentat a les proves per cobrir 598 places

Gairebé 4.000 persones, un 73% dels aspirants apuntats, s’han presentat a les primeres oposicions ordinàries que la Generalitat convoca en deu anys. Opten a 598 places,329 de lliure d’accés i 269 de promoció interna. Després del caos de les oposicions d’estabilització, que es van haver de repetir, les proves s’estan desenvolupant “sense incidències”, ha assegurat la secretària d’Administració i Funció Pública, Alícia Corral, que destaca que “la participació és molt elevada i bastant homogènia a les quatre demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona”, informa l’ACN. Al maig de l’any que ve prendran possessió els opositors que aconsegueixin plaça.

Les oposicions es fan per reforçar el cos administratiu de la Generalitat i els exàmens son descentralitzats: es fan en 167 aules de les universitats de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. La convocatòria inclou, per primera vegada, un 15% de places addicionals per cobrir futures vacants i agilitzar la incorporació de professionals. Una altra de les novetats de la convocatòria és l’aproximació, “de forma progressiva”, a l’actual model de proves selectives de l’Oficina Europea de Selecció de Personal, que permet que els temaris siguin més ajustats als perfils que es busquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia