Societat

Societat

Sant Vicenç dels Horts es dota d’una guia local per abordar els maltractaments a les persones grans

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha adaptat la Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans de la Diputació de Barcelona per tenir un instrument eficaç a l’hora d’abordar les vexacions des de tots els fronts possibles. Fonts municipals recorden que la violència contra la gent gran té manifestacions múltiples, que van des del maltractament psicològic, físic o econòmic a la negligència en l’atenció, l’abandonament o la vulneració de drets. I l’abordatge ha de ser a partir de la coordinació de diferents professionals. Per aquest motiu en la guia local hi han participat els serveis socials bàsics, el servei d’informació i atenció a les dones, el centre d’atenció primària de salut, el servei d’atenció a domicili, el servei local de teleassistència, el grup d’atenció a la víctima de Mossos d’Esquadra, el centre residencial Sophos, i la Fundació Ana Ribot.

En la presentació del protocol, dijous passat, la regidora de Gent Gran i de Feminisme i LGTBI, Inma Moyano, va explicar que “la diversitat d’equips professionals implicats en aquesta guia és una bona mostra de la mirada àmplia i transversal que apliquem. Aquest sistema de treball ens permet prevenir, detectar i intervenir de manera adient qualsevol tipus de maltractament a persones grans”. Per la seva banda la cap del Servei d’Atenció a la Dependència i Vulnerabilitat Social de la Diputació, Iolanda Moragues, va destacar que l’ens supramunicipal “ha estat pioner i referent en aquest àmbit”. Va precisar que ho ha estat “no només per l’aposta decidida en l’abordatge dels maltractaments a les persones grans que ja vam iniciar el 2011, sinó també perquè en aquest mandat des de l’àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat es vol impulsar la lluita contra l’edatisme; una discriminació molt present en aquestes situacions”. Amb la de Sant Vicenç dels Horts ja són 23 les guies locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.