Societat

cultura

Mor Mario Posas, prestigiós sociòleg i escriptor hondureny

L’escriptor i sociòleg Mario Posas va morir dimarts, als 77 anys, a causa d’un infart cardíac. Era un personatge públic molt estimat al seu país per haver forjat tota una nova generació d’investigadors socials en camps com el de la sociologia, la història o el treball social.

Nascut l’any 1947 a Ceiba (Hondures), va estudiar sociologia a la Universitat Nacional Autònoma d’Hondures i, posteriorment, hi va treballar com a professor i investigador. Va ser autor de múltiples articles sobre els moviments socials del seu país i va escriure llibres de gran prestigi com Las sociedades artesanales y los orígenes del movimiento obrero hondureño (1977); Las luchas de los trabajadores hondureños organizados (1880-1993) (2017); i Lectura de apoyo para la investigación histórica (2021). Entre els seus escrits criticava l’enorme dèficit d’excussió del seu poble entre allò que es diu i allò que s’acaba fent i també era crític amb la “costum maternal” de la ciutadania en delegar-ho tot a l’Estat.

Diverses personalitats d’Hondures, des de polítics fins a periodistes, han expressat a les xarxes socials missatges de condol i de record de la seva figura. Alguns dels aspectes que han destacat hi ha la seva senzillesa humana i la seva inquietud per conèixer els problemes de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia