Societat

estat espanyol

El Vaticà intervé Torreciudad per resoldre la disputa entre el bisbat i l’Opus Dei

La Santa Seu nomena el degà del Tribunal de Rota com a “comissari plenipotenciari pontifici” al santuari aragonès, propietat de l’Opus Dei

La prelatura i el bisbat de Barbastre-Montsó mantenen una llarga disputa sobre la regulació del complex religiós fundat per Escrivá de Balaguer

El papa Francesc ha anunciat aquest dimecres el nomenament d’Alejandro Arellano Cedillo, degà del Tribunal de la Rota, com a representant del Vaticà a Torreciudad, el santuari propietat de l’Opus Dei a l’Aragó.

La Santa Seu ha explicat en un comunicat que Arellano serà “comissari plenipotenciari pontifici” i “delegat de la Santa Seu per al complex de Torreciudad”, sense donar més detalls.

La decisió arriba després de mesos de negociacions infructuoses entre la prelatura de l’Opus i la diòcesi de Barbastre-Montsó per la regulació d’aquest santuari d’Osca, creat pel fundador de l’Opus Dei, Josemaría Escrivá de Balaguer i dedicat a la Mare de Déu. El bisbe, Ángel Pérez Pueyo, va demanar fa dues setmanes al Vaticà que intervingués directament en la disputa al voltant de la regulació jurídica, canònica i pastoral del lloc de peregrinació.

El bisbat ha agraït la “ràpida resposta” del Vaticà a la seva sol·licitud i s’ha posat a disposició d’Arellano per col·laborar amb ell en el que calgui. La diòcesi té “plena confiança” que aquesta intervenció permeti assolir “la resolució d’aquest assumpte”. A parer del bisbat, és “una oportunitat per regularitzar l’estatus de Torreciudad i erigir-lo, canònicament, com a santuari”. La nota destaca que la designació d’Arellano respon a la seva “reputada trajectòria com a jurista i al fet de ser espanyol, a més d’estar al capdavant del tribunal eclesiàstic de més alt rang de l’Església catòlica, amb permís del Tribunal Suprem de Doctrina de la Fe”.

Segons el mitjà Religiondigital, Arellano podrà investigar i prendre decisions executives que afectin el santuari. A més, podrà accedir a tots els comptes i balanços històrics del complex religiós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia