Societat

gastronomia

Gastronomia artesana i local al Parc del Fòrum

El festival itinerant All Those Food Market, que es fa aquest cap de setmana, celebra deu anys

Hi participen els restaurants de ‘healthy kitchen’ de Xavier Pellicer i Les Nenes, i la Sartoria Panatieri

El Parc del Fòrum serà l’escenari aquest cap de setmana del 12 i 13 d’octubre del festival itinerant All Those Food Market, que apropa al públic emprenedors i artesans gastronòmics locals. Entre les propostes gastronòmiques que s’hi podran trobar hi ha l’estand que muntaran el tàndem format pel xef de healthy kitchen Xavier Pellicer i Les Nenes, de Canet de Mar, un dels restaurants de filosofia slow food que despunten últimament. També hi haurà una parada per tastar els entrepans sota la marca Molla, darrera del qual hi ha els xefs de la Sartoria Panatieri, que han tornat a quedar els número dos de les pizzeries mundials, la cuina peruana de Warike, el restaurant vegeterià Fat Veggies, que també fa brasa, i el local Paninaro, que porta embotits directament d’Itàlia i està especialitzat en les tradicionals focaccias. Aquest festival artesà ja fa deu anys que se celebra a Barcelona.

Els primers anys es va fer als jardins del Teatre Nacional de Catalunya i la darrera edició, el mes d’abril passat, al Moll de la Fusta, un espai ara mateix reservat per la Copa Amèrica, per això es farà al Fòrum. Les previsions son que, com en anteriors ocasions, hi vagin entre 18.000 i 20.000 persones.

En aquest festival-mercat (on tant es pot degustar com comprar) s’hi podrà provar l’oli d’oliva verge extra d’Anècdota, uns pagesos “responsables” de la Noguera, les cremes de fruita seca de Nats, la xocolata bean to bar de Kaicao o les salses picants de Spicy Honneys, així com la ceràmica de Tierra Cocida, les taules de fusta de Con Alma Design o els ganivets de Bruto Hermanos. També hi haurà un estand per a les sobrassades d’en Xesc Reina o els formatges menorquins de Quesos Torralba o la pastisseria vegana i sense gluten de Dates and Avocados, gelats de DelaCrem o les ginebres artesanes de 100&NoMore,

A més, projectes locals com els de Morreig, Areca Bakery o Jon Cake (el basc de nom Juan García afincat a Barcelona que s’ha fet famós fent pastissos de formatge) l’hi posaran un sabor dolç . També hi haurà els de Nomad Coffee, Syra Coffee i Dalston Coffee. Qui vulgui cosmètica na també la trobarà amb els projectes de Lavana Wild i Del Montseny, “molt lligats als valors fonamentals d’All Those de sostenibilitat i autocura”, explica Hector Fenollosa, un dels responsables del festival.

En l’apartat de begudes hi haurà cerveses artesanes ( Garage Beer, Caravelle i La Pirata) i vins de productors locals, capitanejats per Vallformosa,.

Com que és un festival per anar-hi a passar el dia –també hi ha tallers per a totes les edats, molts enfocats a infants– la música està assegurada amb diversos DJ’s, entre els quals Sonido Tupinamba i Miss Behaving.

Aquesta nova edició se celebra pocs dies després que el festival no es pogués fer a Madrid per culpa d’un problema d’última hora. Havia de ser la primera vegada que el festival sortia de Barcelona i finalment no es va poder fer, quan ja tot estava muntat. “Quaranta vuit hores abans d’obrir i quan ja ho teníem tot mig muntat l’ajuntament ens va demanar uns certificats molt específics que no vam poder aconseguir, alguns relacionats amb els productes que feien servir els diferents artesans, una cosa que mai ens havíem demanat abans. Però vaja, ara que ja ho sabem l’any que ve insistirem i acabarem fent el mercat a Madrid, on no es fa res semblant”, assegura Hèctor Fonollosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.