Societat

policial

Més de 300 detinguts en controls fronterers a l’Alt Empordà al setembre

La Policia Nacional ha detingut 310 persones a l’Alt Empordà aquest setembre, bàsicament en els controls fronterers de delinqüents que el cos ha dut a terme a través de les seves comissaries de Portbou, la Jonquera i Figueres. Segons explica el cos policial en un comunicat, els detinguts són sobretot individus amb documents d’identitat falsificats, fugits de la justícia o amb reclamacions judicials pendents. Aquestes actuacions s’emmarquen en les tasques que el cos fa per controlar l’entrada i sortida de ciutadans en punts fronterers per tal de detectar immigració irregular, lluitar contra el tràfic de drogues i executar ordres judicials. El cos policial destaca que cada dia creuen els punts fronterers francoespanyols de l’Alt Empordà una mitjana de 100.000 vehicles.

Alguns casos

A tall d’exemple, el cos ha informat d’un episodi que va tenir lloc a l’autopista AP-7 quan agents de la Policia Nacional de la comissaria de la Jonquera van interceptar i fer parar un autobús que cobria la línia entre la població francesa de Rennes i València. En el registre de documentació dels viatgers, van detectar dos ciutadans amb documents d’identificació “amb dubtes de veracitat“, un amb un DNI espanyol i un altre amb una carta italiana. Els policies van fer les consultes pertinents al Punt Atenes de la Comissaria General d’Estrangeria, que va confirmar-los les sospites i va emetre un informe pericial sobre la veracitat dels documents. A més, en confrontar la veritable identitat d’un dels viatgers, van descobrir que tenia tretze reclamacions judicials pendents relacionades amb tràfic de drogues, lesions i robatoris amb violència.

Un altre exemple que explica la policia és que el mateix dia agents de Portbou van interceptar a la línia de tren que cobreix el trajecte entre Barcelona i Cervera de la Marenda tres ciutadans als quals els constaven ordres judicials d’ingrés a la presó. Els detinguts estaven reclamats per delictes de furt, estafa i sostracció de vehicle de motor, per diferents jutjats de la geografia espanyola.

I pel que fa a la comissaria de Figueres, s’explica el cas d’un ciutadà que va presentar-se fora de l’horari d’atenció al públic. Va intentar entrar a l’edifici per la força, causant danys a la porta d’accés, i va insultar els policies de seguretat. Els agents el van detenir per delicte de danys i desobediència greu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia