Societat

Habitatge

La Barceloneta incorporarà 18 habitatges protegits

Un edifici de titularitat municipal al barri de la Barceloneta aportarà 18 pisos al parc públic d’habitatge de la ciutat. Les obres de rehabilitació de la finca, a l’avinguda Joan de Borbó, van començar el juliol i l’Ajuntament de Barcelona preveu que els habitatges es lliurin al llarg del 2025, han indicat els responsables del projecte, anomenat ‘Llar Barceloneta’, avui en una visita d’obres. El consistori ha cedit la finca a la Fundació SALAS i la Fundació Hàbitat 3, en el marc de l’estratègia municipal de delegar la promoció d’habitatge social a entitats sense ànim de lucre. L’ajuntament ha cedit el dret de superfície de l’edifici per 99 anys, mantenint la titularitat del sòl, després de comprar-lo el 2018 per 3,7 milions.

El habitatges seran de protecció oficial (HPO) en règim de lloguer, set dels quals comptaran amb dos dormitoris i els altres 11 en tindran tres. Alguns dels pisos estaran destinats a persones del barri de la Barceloneta ateses per entitats socials, mentre que els altres s’assignaran a sol·licitants d’habitatge protegit.

El comissionat d’Habitatge de Barcelona, Joan Ramon Riera, ha destacat que la rehabilitació és una de les “grans assignatures” de la ciutat, “tant en termes estructurals, energètics i d’accessibilitat”, i ha afegit que cal “agilitzar-la, fer-la possible i assequible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia