Societat

societat

Mor Ratan Tata, un dels líders empresarials més influents del món

President del conglomerat indi The Tata group

El magnat indi Ratan Naval Tata va morir dimecres a l’edat de 86 anys, a un hospital de Bombay (Índia). Es tractava d’un dels líders empresarials més influents del seu país i del món. Va ser l’artífex de l’expansió global del conglomerat empresarial The Tatan group, que superava els USD 100.000 milions d’ingressos cada any.

Tata s’havia graduat en arquitectura i enginyeria a la Universitat de Cornell i va cursar gestió empresarial a Harvard. L’any 1962 va ingressar al negoci familiar, i tres dècades després es va convertir en el propietari de la companyia. En un principi va haver de gestionar dues empreses amb problemes, una d’elles tèxtil, amb pèrdues milionàries. Però de mica en mica va saber capgirar la situació a través de la creació de noves empreses com Tata Teleservice o Tata Consultancy Service, la qual va treure a borsa l’any 2004 i es va convertir en la gallina dels ous d’or del grup, o bé adquirint altres grans marques com Tetley, la segona companyia de te més gran del món; Jaguar i Land Rover; o Corus, una de les principals empreses fabricants d’acer i alumini.

Al llarg de la seva trajectòria va rebre diversos premis i reconeixements, entra aquests hi havia el Padma Bhushan (2000) i el Padma Vibhushan (2008), els quals són la tercera i la segona condecoració més alta que concedeix el govern de l’Índia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia