Societat

Més de 10.000 persones passen per la 22a Fira del Bolet de Llagostera

Llagostera ha celebrat la 22a edició de la Fira del Bolet amb més de 10.000 visitants, una xifra similar a la dels darrers anys. Les activitats van iniciar-se divendres al vespre amb el concurs de caçar bolets, el primer concurs de receptes boletaires i l’entrega de premis. El risotto de bolets d’Adrià Pico va guanyar el concurs de receptes. El Cistell de plata va ser per a la Joieria Català i la Forquilla de plata pel restaurant Ca la Maria. La Gestrònica va rebre el premi a millor aparador i el llagosterenc Cesc Nuell, va rebre el premi Ou de Reig 2024.

La inauguració de la Fira del Bolet ha comptat amb la presència de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat, Silvia Paneque. Durant tot el dia de dissabte s’han dut a terme diverses activitats entre elles el tradicional mercat del bolet i de productes artesans ambientat al segle XIX, fins a tallers, degustacions, actuacions musicals i teatrals i com a novetat una actuació castellera a càrrec dels Minyons de Santa Cristina d’Aro i els Laietans de Santa Coloma de Gramenet.

La programació de la fira es donarà per finalitzada aquest diumenge 13 amb l’activitat Bolets en família, una excursió familiar al Bosc de la Torre i esmorzar popular. Amb la Fira del Bolet s’ha donat també el tret de sortida a les jornades gastronòmiques del bolet. Un total de 9 restaurants del municipi ofereixen menús especials que posen en valor aquest producte de temporada. Els preus dels menús varien entre els 30 euros i els 75 euros, oferint una àmplia gamma de propostes culinàries per a tots els gustos i butxaques.

La Fira del Bolet està organitzada per l’Àrea de Llagostera Activa de l’Ajuntament, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi, la Unió de Botiguers i l’Associació de Restaurants del municipi. La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l’Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia