Societat

Societat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que s’anul·li la compra de pistoles elèctriques

Divuit entitats consideren que és un arma “potencialment letal”

Divuit entitats socials i pro drets humans han reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que paralitzi la compra de 22 pistoles elèctriques, conegudes com Taser, per a la Guàrdia Urbana. Asseguren que el consistori no ha fet un procés participatiu com cal i que no estan clars els motius de la compra d’aquestes armes, de les quals adverteixen dels riscos. En concret, apunten que són “potencialment letals”. En un comunicat, apunten que la “decisió evidencia, una vegada més, la discrecionalitat dels ajuntaments en introduir nou armament als seus respectius cossos policials, sense sotmetre’l a un exercici transparent i democràtic, així com un debat públic amb informació tècnica independent”. Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que el procés de compra encara no s’ha iniciat.

Entre les entitats que fan la petició es troben Iridia, Sos Racisme, el Col·legi Oficial de Treball Social, la Comissió de Defensa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en Primera Persona. En concret, exigeixen la suspensió immediata de la compra de pistoles elèctriques, un procés públic i transparent sobre la necessitat de fer servir les Taser i estudis que analitzin si és idoni introduir aquest tipus d’armes, segons les recomanacions en matèria sanitària i de drets humans.

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Eduard Batlle, va anunciar al juliol que el consistori adquiriria 22 pistoles d’aquest tipus i que la compra aniria acompanyada d’un reglament d’ús que s’elaborarà en els pròxims mesos i una formació específica al conjunt d’agents. La previsió llavors era que estiguin a disposició del cos a finals de la primavera del 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia