Societat

Societat

Mor el dermatòleg Francesc Grimalt

Fundador de la clínica Grimalt Dermatologia de Terrassa i Sabadell

El dermatòleg terrassenc Francesc Grimalt, destacat per ser un referent en l’àmbit de la Dermatologia Psiquiàtrica a escala internacional, ha mort a l’edat de 94 anys.

Va iniciar els estudis de dermatologia l’any 1953 a Barcelona, i va ampliar els seus coneixements durant cinc anys a la Clínica Dermatològica universitària de Tübingen (Alemanya). De tornada al país, va exercir d’especialista a l’Hospital Clínic de Barcelona, on també va fer tasques d’investigació, i va ser professor titular de Dermatologia a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, va fundar la seva pròpia clínica, Grimalt Dermatologia, amb seus a Terrassa i a Sabadell.

Al llarg de la seva trajectòria va publicar nombrosos articles científics en revistes especialitzades i va presentar conferències en congressos d’abast nacional i mundial. La seva especialitat era la Dermatopsiquiatria, la qual estudia la correlació entre els trastorns dermatològics i els psiquiàtrics. Ell deia que tenia una “tercera oïda dermatològica” que li permetia percebre els problemes emocionals dels seus malalts, i mitjançant un tractament psicològic podia millorar-los els problemes cutanis. D’aquesta subespecialitat en va escriure un extens llibre, va fundar una associació d’àmbit estatal, i va dirigir tres congressos nacionals i un d’internacional. També es va fer membre de Executive Committee de la Societat Europea de Dermatologia i Psiquiatria.

Per altra banda, va publicar altres llibres on va explicar la seva experiència personal sobre temes com la dermatitis per contacte, la psoriasi subclínica o a l’art terapèutic de tractar amb eficiència les diverses alteracions de la pell, segons els seus propis mètodes pràctics.

La cerimònia de comiat serà demà, dimecres, a les 12 del migdia, al tanatori del cementiri de Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia