Societat

Els veïns decidiran el destí de 200.000 euros del pressupost municipal

Els veïns de Riudellots de la Selva decidiran el destí de 200.000 euros del pressupost municipal en un procés de participació ciutadana. La iniciativa s’emmarca dins de l’estratègia de govern obert i té com a objectiu fomentar la implicació directa dels ciutadans en les decisions importants del municipi. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Lluís Barnés, el procés de participació ciutadana és una “oportunitat” perquè els veïns tinguin una veu directa per decidir inversions clau per al municipi. “Volem que Riudellots de la Selva continuï avançant amb les aportacions de tots els veïns”, va manifestar.

Fins al moment ja s’han celebrat diverses trobades i reunions per donar a conèixer la iniciativa als col·lectius i entitats de Riudellots. Les propostes, que es poden presentar fins al 31 d’octubre des de la plataforma Decidim, han de seguir els següents criteris: que siguin inversions d’interès públic, facin referència a temes de competència municipal, respectin el marc jurídic i legal i no contradir els plans municipals aprovats, siguin tècnicament viables, donin resposta a una necessitat del poble i no respondre a interessos personals i particulars, no representin costos addicionals en futurs pressupostos (tret del manteniment ordinari i sempre que aquest sigui assumible des del punt de vista de mantenir l’equilibri econòmic i financer de l’Ajuntament), siguin èticament aplicables, es puguin executar en el termini fixat (el 2025) i no superin l’import econòmic establert, que han de ser d’un import inferior als 40.000 euros del valor estimat del contracte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]