Societat

Societat

Desnonen una família amb una menor de dos anys a Reus

El Sindicat d’Habitatge denuncia que és família vulnerable, però l’Ajuntament diu que no compleix els requisits

Quan faltaven pocs minuts per a la una del migdia i en el marc d’un ampli dispositiu policial, una família de tres membres, un dels quals una nena de dos anys, ha estat desnonada del pis on vivien des de feia més d’un any al centre de Reus, al carrer de Santa Anna. Els Mossos d’Esquadra han tallat el carrer des de primera hora del matí, segons l’ACN. Mentre el Sindicat d’Habitatge ha advertit que es tracta d’una família vulnerable, l’Ajuntament de Reus assegura que els afectats no compleixen els requisits per donar-los una solució residencial a mitjà i llarg termini. Sí que els facilitarà un espai durant uns dies. El pis és propietat de Coral Homes, un fons voltor propietari de Lone Star i CaixaBank.

La setmana passada el sindicat va poder aturar un altre desnonament al mateix bloc de pisos de la mateixa propietat, però aquest dimecres la policia s’ha presentat abans de les nou del matí amb agents de la unitat dels ARRO i de seguretat ciutadana, a més de la Guàrdia Urbana de Reus. Durant el matí, una trentena de persones s’han concentrat per mostrar el seu suport a la família. Un grup d’activistes del sindicat han estat identificats i denunciats per la Guàrdia Urbana per desobediència a l’autoritat.

L’entitat ha alertat de l’augment de desnonaments amb l’arribada de la tardor. A finals de setembre el Sindicat d’Habitatge va aconseguir aturar-ne un, però a inicis d’octubre se’n va executar un altre. També n’hi ha dos més d’assenyalats la darrera setmana d’octubre a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.