Societat
El síndic de Barcelona reclama a l’Ajuntament reflexió i diàleg sobre el futur de l’antiga Massana
Fa una crida a “reflexionar” sobre l’execució del desallotjament i possibles alternatives perquè es continuï amb la tasca comunitària
La Sindicatura de Greuges de Barcelona demana reflexió i diàleg a l’Ajuntament a l’hora d’afrontar la situació de l’Antiga Massana. La crida es fa després que ahir es constatés que el desallotjament administratiu de l’espai situat a la plaça de la Gardunya, a Ciutat Vella, no seria possible i s’obrís la porta a la via judicial per fer-lo possible. En concret, el síndic apunta que s’hauria de “reflexionar” sobre el termini d’execució del desnonament de l’Antiga Massana i sobre possibles alternatives per mantenir la tasca comunitària. En un comunicat, ha considerat que l’actuació del districte de Ciutat Vella està “mancada d’un espai de diàleg i reflexió capaç d’arribar a una solució consensuada”. La sindicatura sosté que, en el marc del Pacte per Ciutat Vella, s’hauria de generar “un espai de diàleg que permeti trobar solucions adequades”. En aquest línia, el síndic David Bondia ha ofert la seva predisposició a intervenir per cercar un acord viable i realista, que no comporti la pèrdua d’aquest espai “de trobada i cohesió” per al veïnat del barri del Raval.
Al comunicat, la sindicatura destaca que l’associació treballa des del juny de 2020 a l’espai i que, inicialment, el consistori, que llavors tenia com a alcaldessa a Ada Colau, dels comuns, va “tolerar” l’ocupació i que després va mostrar interès i “voluntat de regularitzar-la”. De fet, existeix un compromís municipal de cessió de l’espai aprovat pel Consell de Districte al juliol de 2022. L’any 2023, l’entitat va demanar oficialment al consistori la cessió però al juliol d’aquest any van rebre una notificació d’un expedient per a la recuperació d’ofici de l’espai i el 14 d’octubre la resolució de desallotjament.