Societat

Religió

Mor el pare hongarès Imre Kozma, activista pels drets dels refugiats

Fundador del Servei Hongarès de la Caritat de l’Orde Militar de Malta, l’entitat benèfica més gran del país

El pare i fundador del Servei Hongarès de la Caritat, Imre Kozma, va morir dijous, a l’edat de 85 anys. Va néixer el 1940 a l’Hongria occidental, va ingressar al seminari i va ser ordenat sacerdot el 1963. Va desenvolupar un paper fonamental a l’església parroquial de la Sagrada Família de Budapest, animant amb èxit els membres de la comunitat a ajudar als més necessitats. Aquests inicis van ser les bases perquè l’any 1989 ell mateix fundés el Servei Hongarès de la Caritat de l’Orde de Malta. Una organització per atendre els pobres, la gent gran i les persones sense casa, que després de tres dècades en funcionament, es va convertir en l’entitat benèfica més gran del país, atenent diàriament unes 17.000 persones de mitjana.

Al llarg de la seva carrera també va exercir un paper fonamental com a activista en ajuda de milers de refugiats de l’Alemanya oriental, de la revolució romanesa i de la guerra de Iugoslàvia. Va mobilitzar centenars de voluntaris i va establir grups locals per tot l’Estat per tal que cap persona refugiada quedés desemparada. Totes aquestes contribucions a la humanitat li van valdre nombrosos reconeixements del govern del seu país, i d’altres d’internacionals, com la medalla de la Legió d’Honor francesa o el protonotari apostòlic de l’Església catòlica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia