Societat

Societat

Mor Helen Darbishire, pionera de la transparència europea

Fundadora d’Access Info Europe, un grup per a la protecció del dret a la informació, el govern obert, la lluita contra la corrupció i la defensa dels drets humans

La fundadora i directora d’Access Info Europe, Helen Darbishire ha mort aquest divendres, 18 d’octubre, segons ha informat la mateixa organització.

Va començar la seva carrera com activista a l’organització Article 19 de Londres (1989-1994) i posteriorment de París (1994-1998). A continuació va treballar a la corporació Open Society Foundations (1999-2005), amb seu a Budapest i al mateix temps, a Nova York, va dirigir diversos programes globals sobre la llibertat d’expressió i d’informació. L’any 2006 va traslladar-se a Madrid, on va fundar Access Info Europe, una organització amb l’objectiu de promoure el dret a l’accés a la informació i en el desenvolupament de societats obertes i democràtiques amb governs participatius i responsables a escala europea. Dirigia equip especialitzat en transparència i va representar a l’organització en esdeveniments i mitjans de comunicació de tot el món, perquè tot i que en un principi el seu focus era Europa, més endavant va posar l’ull sobre l’Amèrica Llatina i el continent africà. Una de les seves prioritats va ser sempre donar suport als periodistes d’investigació i ajudar les organitzacions de la societat civil a obtenir la informació que necessitessin per fer la seva feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia