Societat

Barcelona dedica una parada al conductor de la línia 47

L’Ajuntament de Barcelona ha batejat una parada d’autobús de Torre Baró amb el nom de Manolo Vital, l’històric líder veïnal i conductor de la línia 47, famós per segrestar un bus l’any 1978 per dur-lo per primer cop fins aquest barri. Aquest espai de memòria a la confluència dels carrers de Castellví i Lliçà, és fins on Vital va fer pujar el 47 ara fa 46 anys. Els responsables municipals han aprofitat per anunciar que el proper mes de desembre el govern elevarà a la ponència del nomenclàtor una proposta per posar el nom de plaça Manolo Vital a la rotonda que hi ha en aquest punt.

L’homenatge d’aquest matí ha comptat amb dos autobusos de TMB que han fet el recorregut que Manolo Vital va fer per demostrar a les autoritats de l’època que a Torre Baró també hi podia arribar el transport públic. L’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha pujat en un dels combois acompanyat pel director de ’El 47’, Marcel Barrena, i la neta del líder veïnal, Joana Vital.

Durant l’homenatge, Collboni ha destacat que “els veïns han marcat l’agenda de l’Ajuntament des dels primers ajuntaments democràtics”. Ha recordat que Barcelona disposa d’un Pla de barris “per invertir més recursos en aquells àmbits que més ho necessiten”. Per això S’ha compromès a seguir treballant per millorar Torre Baró: “És un objectiu de tots que Barcelona siguin Barcelona”, ha afirmat. En aquest sentit, ha anunciat que el govern municipal encarregarà un estudi per valorar si és possible el soterrament de les línies elèctriques. D’aquesta manera el consistori donaria resposta a una problemàtica que la zona pateix des de fa temps.

L’Ajuntament ha aprofitat l’acte per informar que l’enllumenat de Nadal de Torre Baró estarà inspirat en el film de Marcel Barrena. El veïnat del barri està dissenyant figures i construint elements per decorar els carrers. El projecte és fruït de l’impuls del Pla de barris, amb el suport del Centre Obert i la participació veïnal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia