Societat

administracions

La Diputació de Girona destina un 36,5% més al foment de l’activitat fisicoesportiva

La Diputació de Girona ha presentat avui el balanç del servei d’esports en el darrer trienni (2022-2024), en el qual s’hauran destinat en total 14.193.799,30 euros a ajuntaments, entitats i associacions esportives, consells esportius, centres educatius públics i privats i associacions esportives escolars per promoure l’activitat fisicoesportiva a les comarques gironines. La xifra és un 36,5% superior als 10.429.910,35 euros que s’hi van destinar en el trienni anterior, 2019-2021. A més, l’aportació ha anat en augment any a any, i aquest 2024 s’hi han destinat 5.162.239,97 euros, un 14,8% més que en el primer any d’aquest trienni, el 2022 (4.495.003 euros).

«Hem apostat decididament per impulsar l’activitat esportiva arreu de la demarcació tot i no tenir-ne les competències directes [corresponen a la Generalitat]. I ho fem en tots els àmbits, des d’aquells esdeveniments més petits fins als més internacionals, donant suport als esportistes de tots els nivells o contribuint a la millora i manteniment de camps de gespa artificial, pavellons o instal·lacions esportives», ha destacat el president de la Diputació, Miquel Noguer.

Des de l’administració provincial es subratlla que l’increment notable dels últims anys ha estat per reimpulsar un dels sectors més afectats pels efectes de la pandèmia de la covid-19. Així, l’augment des del 2019 –any previ a la pandèmia–, quan s’hi van destinar 3.369.500 fins a la xifra rècord d’aquest 2024 ha estat del 53,2%.

Més de 3.300 accions i suports

El diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha subratllat la capacitat de la Diputació per arribar «a tot el territori» i ha concretat que en total en aquest tres anys s’han fet 1.677 accions de suport a l’activitat regular (municipal, escolar, federada, de consells esportius i adaptada) i s’ha participat en 1.628 esdeveniments “ja sigui en aportacions econòmiques o en préstec de material o cessió de trofeus”. Per Masquef, “són xifres que posen de manifest el paper primordial que atorguem a l’esport com a eina de salut, d’educació i de formació, i també d’inclusió social de col·lectius desfavorits».

D’altra banda, Noguer ha recordat també el suport que s’ofereix va clubs que es troben a l’elit com el Girona FC, el Bàsquet Girona i l’Uni Girona, que «suposen uns 800.000 euros més aquest any».

La corporació, a més, ha reforçat també en aquests últims anys la seva aposta per l’esport femení i l’adaptat. En aquest cas, amb la creació l’any 2022 de la Taula de l’Esport Adaptat, liderada per la mateixa Diputació i que reuneix entitats, associacions i institucions d’arreu de la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.