Societat

societat

Mor l’experiodista d’‘El Periódico’, Ángel Sánchez de la Fuente

Va formar part de l’equip fundacional del diari, i durant un breu període, entre el 1985 i el 1988, va ser director adjunt

El periodista Ángel Sánchez de la Fuente, especialitzat en política catalana i espanyola, ha mort als 78 anys, a Barcelona, segons ha informat El Periódico.

Tot i que havia nascut a Talavera de la Reina (Espanya), va traslladar-se a Barcelona l’any 1969 per estudiar a l’Escola Oficial de Periodisme. La seva primera feina la va tenir a Mundo Diario (1973) on, des de la secció de política, va començar a despuntar amb els seus articles punyents i rigorosos que havia après de la premsa internacional en un apartat anomenat Polémica. Va col·laborar en la creació de la revista setmanal Punto y Hora de Euskal Herria (1976) i un any més tard es va entrar a treballar a El Jueves, on va exercir de subdirector fins al 1982.

A l’estiu de 1978 va entrar a formar part de l’equip fundacional d’El Periódico de Catalunya, sota la mà el periodista Antonio Franco. La idea inicial era crear un diari popular, progressista i plural. L’any 1982, el director, Antonio Franco, va abandonar el diari per dirigir l’edició a Catalunya d’El País. Va ser un moment complicat pel mitjà, ja que molts altres treballadors van seguir les passes del director. Sánchez, però, es va mantenir fidel, i va ser nomenat cap de redacció. L’any 1985, amb la marxa de Ginés Vivancos, va passar a dirigir el diari, juntament amb Enrique Arias. Quan Franco va retornar, el 1988, Sánchez va deixar la direcció per desenvolupar tasques de subdirecció fins al 2006, quan es va jubilar.

Al llarg de la seva trajectòria va publicar diverses obres com Diccionario de los partidos políticos (1977) o Quién es quién en la democracia española (1995).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia