Societat

Instal·len sis aparcaments segurs per a bicicletes i patinets

L’Ajuntament de Figueres ha instal·lat sis aparcaments segurs de bicicleta repartits per la ciutat. Els mòduls estan totalment tancats i tenen una capacitat per a sis bicis o patinets. La inversió ha estat de 72.000 euros, dels quals 54.000 són assumits pels fons Next Generation UE i 18.000 pel consistori.

Aquests aparcaments estaran operatius els propers dies a través de l’aplicació mòbil Figueres 360 i seran gratuïts pels figuerencs. Les bicicletes i els patinets es podran ancorar mitjançant un cadenat a l’interior. L’accés al mòdul es durà a terme amb una porta lateral abatible que s’activarà automàticament mitjançant l’app, que redirigeix a Up and bike. Fins a final d’any la utilització d’aquests aparcaments serà de franc per tothom i a partir de 2025 serà de pagament per als usuaris de fora de Figueres.

Els aparcaments de bicicletes estan instal·lats al costat de Torre Galatea (al carrer Tramuntana, a tocar el CAP Ernest Lluch), a la plaça Catalunya, al recinte firal (al costat del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer), a l’estació de tren del centre (carrer Rubaudonadeu), a la zona esportiva (a l’aparcament que hi ha entre els dos poliesportius) i a la Rambla Nova (a tocar la rotonda del carrer Mare de Déu de Montserrat, a la zona del CAP Josep Masdevall).

La instal·lació dels aparcaments té per objectiu ampliar la infraestructura ciclista de la ciutat de Figueres, habilitant espais tancats on els ciutadans pugui estacionar de manera segura la seva bicicleta i fomentar l’ús de la bici com a mitjà per a la mobilitat quotidiana. Núria Bartrolich, regidora de Mobilitat, explica que els aparcaments els han instal·lat perquè “era una demanda que teníem d’usuaris de bicicletes i de patinets que no disposaven de llocs segurs on poder guardar els vehicles. S’han col·locat en llocs estratègics on consideràvem que hi havia d’haver una bona comunicació i segur que afavorirà la mobilitat sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia