Societat

meteorologia

Activen l’alerta d’inundacions per xàfecs fins demà al migdia

Protecció Civil ha decidit activar aquest matí l’alerta del Pla Inuncat per possibles inundacions tenint en compte l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que els xàfecs acompanyats localment de tempesta que s’estenen aquesta tarda d’oest a est del país es poden repetir amb intensitat arreu durant tota la matinada i fins demà al migdia. De fet, la previsió del SMC és que la inestabilitat es mantingui durant els propers dies.

Es preveu que la intensitat de les precipitacions sigui especialment forta durant la matinada propera i fins demà al migdia. Es poden superar els 20 litres en 30 minuts en gran part del país podent arribar-se a superar els 40 litres en 30 minuts al litoral sud, al prelitoral central així com al nord del litoral i prelitoral tarragonins. També s’espera una acumulació de 100 litres en 24 hores a partir d’aquest vespre i fins demà al vespre especialment al litoral i prelitoral sud així com a les comarques del Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça, el Berguedà i el Solsonès.

La precipitació intensa es podria reactivar al sud del país de cara a diumenge. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre faran seguiment del cabal de les conques fluvials en previsió de possibles increments. Cossos d’emergència, organismes de conca i altres òrgans del pla Inuncat mantindran el seguiment de les pluges i de possibles inundacions i incidències sota la coordinació de Protecció Civil, que recorda que cal extremar les precaucions en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure, i que no es poden travessar rieres, barrancs i torrents ni zones inundables en general allà on estigui plovent o ja hi hagi acumulació d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia