Societat

gastronomia

La normalitat retorna al Gastronomic Forum Barcelona

Ahir es va anul·lar la presentació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

Centenars de persones visiten avui la fira de Montjuïc on hi ha conferències, xerrades i milers de novetats en productes

Centenars de persones omplen aquest matí el pavelló 8 de Montjuïc de la Fira de Barcelona on se celebra una nova edició del Gastronomic Forum Barcelona, que va començar ahir de forma accidentada per l’aiguat. Entre d’altres problemes per culpa de la intensa pluja es va haver de suspendre un dels actes més importants del dia: la presentació oficial de Catalunya com a Regió Gastronòmica Mundial el 2025, una presentació que ara queda a l’espera d’una nova data.

Avui, segon dia, hi ha diversos showcookings i xerrades d’alguns dels millors cuiners i cuineres del país, com el pastisser Lluc Cruselles, de Vic, que aquest matí ha parlat del seu treball. Ell és un dels cuiners nascuts als anys noranta i que en aquesta edició del Gastronomic Forum se’ls hi està donant molta importància perquè se’ls considera “el relleu” dels xefs actuals.

En aquesta edició del saló gastronòmic més important del país hi hauran participat un total de 130 xefs que tenen 42 estrelles Michelin. Ahir, per exemple, va ser el torn dels cuiners del Disfrutar, el millor restaurant del món que té tres estrelles Michelin. Avui, entre d’altres, s’espera les demostracions i xerrades de la nigeriana Adejoké Bakaré del restaurant Chisuru de Londres, d’una estrella Michelin. Va ser la primera negra del Regne Unit i la segona de tot el món en obtenir una estrella pels seus plats amb receptes de l’Àfrica Occidental. La seva conferència, aquesta tarda, es preveu de les més concorregudes.

Ventre d’ossos del Vallès

Entre les 350 empreses que han muntat estand a la fira de Montjuïc per presentar els seus productes n’hi ha moltes de catalanes. Els més artesans s’han agrupat sota el paraigües de Xarxa de Productes de la Terra. Una d’aquestes empreses és Cal Cabré, cinquena generació d’una família de xarcuters de Vilanova del Vallès, al Vallès Oriental. Cal Cabré, fundada el 1910, presenta en aquesta fira embotits de caldera artesans i de proximitat (de caldera vol dir bullits, que no estan assecats). Entre els seus productes destaca el conegut com Ventre d’Ossos (fet amb ventre de porc que en cru se li afegeix trossets de costella i després es bull). “Reivindiquem molt aquest producte perquè és típic del Vallès Oriental i podria perdre’s”, ha explicat la responsable de la botiga que està explicant els seus productes avui a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.