Societat

Gastronomia

El menjar mariner favorit dels catalans, les sardines a la brasa

La revista Cuina i Abacus han proclamat aquest dimarts les sardines a la brasa com el plat mariner predilecte del país. En la cloenda de la 9a edició del Plat Favorit dels Catalans s’ha imposat la recepta defensada pel cuiner Santi Colominas, del restaurant Toc al Mar, de Begur. Han estat finalistes la paella de gambot amb costella i tòfona, la caldereta de musclos i el romesquet. La final s’ha disputat en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, amb una votació popular i un jurat professional. Per la seva banda, Santi Colominas ha recollit el xec commemoratiu que l’acredita com a padrí de la recepta guanyadora del Plat Favorit dels Catalans 2024.

El jurat professional ha estat format per Judith Càlix (directora de Cuina), Nandu Jubany (xef del restaurant Can Jubany), Joan Gurguí (propietari de la Bikineria i defensor de l’entrepà que va guanyar l’edició del 2023), Sílvia Grimaldo (publisher de la revista Cuina) i Pep Palau (director del Fòrum Gastronomic Barcelona).

L’edició d’enguany d’El Plat Favorit dels Catalans va començar el 17 d’octubre amb dotze plats que representen els amors d’estiu, aquells àpats que gaudim arran de mar i amb productes del mar. Després d’una primera fase en què van caure sis candidats de la llista, la segona fase va determinar quins serien els quatre finalistes del concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.