Societat
El Fòrum Gastronòmic de Barcelona tanca amb prop de 18.000 visitants
El Fòrum Gastronòmic de Barcelona ha tancat edició aquest dimecres amb la visita de prop de 18.000 professionals, segons les xifres que han ofert els organitzadors. La mostra ha comptat amb la presència de més de 350 empreses expositores de tots els àmbits del sector de la restauració. A banda de les novetats que han presentat les diferents firmes, també hi ha hagut un centenar de ponències, ‘showcookings’ i debats a l’entorn de la restauració del futur. Més de 130 xefs i professionals del sector hi han participat. Els impulsors del fòrum subratllen que, entre tots els cuiners, sumaven 42 estrelles Michelin, amb noms com els de Joan Roca, Oriol Castro i Eduard Xatruch al capdavant.
El programa ha abordat qüestions d’actualitat a l’hostaleria, com ara la conciliació laboral, l’aposta per un model de restauració sostenible i l’aplicació de les noves tecnologies. El discurs més compromès amb aquesta aposta de futur ha estat l’abanderat per l’anomenada Generació 90, xefs menors de 35 anys que han exposat les seves idees culinàries i futurs plans de negoci.
El premi The Baker al millor forner de l’Estat ha recaigut sobre Georgina Reinares de la fleca Barrihuelo, a Elciego (Àlaba), i els pastissers Toni Vera (Mervier Canal) i Felip de Santa Creu (Madeleine by Ferrieres) han estat els guanyadors del concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2024, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona.
Finalment, en solidaritat amb els afectats per la dana a València i d’altres zones del país, les empreses expositores han donat més de 2.000 quilos d’excedents alimentaris del saló. La Fundació Banc dels Aliments, present a la mostra, classificarà els queviures i els farà arribar als Bancs de les zones afectades en funció de les necessitats i de l’evolució de l’emergència.