Societat

la crònica

L’olotí Pere Bahí ha assentat càtedra

En Pere Bahí era un olotí –va morir el febrer del 2022– difícil de catalogar. Li esqueia l’expressió popular “està posat en tot” i, és més, era una persona compromesa i essencial en tot allò en què estava implicat. De fet, en una piulada al seu Twitter, l’actual X, es va definir com a “estudiant de la vida en pràctiques, amb la il·lusió i la curiositat d’un nen de 8 anys”. De fet, qui el va conèixer sabrà que és la millor descripció que es pot fer d’ell.

En tots els llocs professionals o socials on va estar, el caracteritzava la seva visió positiva, el debat i la recerca creativa de solucions als problemes i sobretot la transversalitat i la participació per trobar-les. Amb formació universitària en informàtica i immobiliària, no en va, els darrers vint anys, va fomentar la innovació i la formació dels professionals immobiliaris com a responsable de l’àrea de formació del Col·legi d’API de Girona i, més tard, com a membre de la junta de govern.

Divendres passat, la Universitat de Girona, el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona (Cafgi), el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (API) i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona (Gipce) van presentar la Càtedra d’Habitatge Pere Bahí, a la sala El Torín, plena de gom a gom amb els seus familiars, amics i representants dels organismes i entitats professionals i socials de les quals va formar part.

L’habitatge és des de fa dècades un dels principals reptes socials, i en Pere el va voler afrontar fomentant el diàleg i buscant complicitats i solucions innovadores. Per això va buscar el paraigua de la Universitat de Girona, una entitat que ell va entendre com a incubadora de recerca, innovació i influència social.

A l’acte d’El Torín, la directora de la càtedra, Elena Rey, va incidir en la necessitat de reforçar la col·laboració publicoprivada per pal·liar els problemes de l’habitatge. L’economista i presidenta de la Fundació Hàbitat3 i de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, Carme Trilla, va informar que les persones destinen el 34,5% de la despesa a l’habitatge i va alertar sobre la vulnerabilitat residencial i la insuficiència del parc públic. I els presidents dels col·legis oficials d’Agents de la Propietat i d’Administradors de Finques, Joan Company i Francesc Xavier Quintana, respectivament, tots dos patrons de la fundació, van demanar una visió àmplia per fer un salt qualitatiu amb relació a l’habitatge.

Aquesta és la sacsejada que li hauria agradat a en Pere Bahí, i és per això que la càtedra du el seu nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.