Sant Gregori
La Fira del Pa i la Xocolata torna a atraure molt de públic
El pa amb xocolata és un àpat per berenar de tota la vida i, des de fa 17 anys, a San Gregori l’han convertit en el principal atractiu de la fira a la qual dona nom. I és que, al voltant d’aquesta barreja alimentària, s’hi ha anat vestint un programa molt atractiu de propostes per a tots els públics i que atrau moltes persones.
La Fira del Pa i de la Xocolata en si es va poder visitar ahir a les parades de la plaça Rafael Masó. N’hi havia també de dolços elaborats de forma artesanal i, a més, de les entitats i de productes de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sant Gregori i la Vall del Llémena. I, a l’entorn d’aquest eix central i durant tot el dia, els visitants van poder participar, tastar o simplement tafanejar per un munt d’activitats, entre les quals va destacar el tradicional concurs de coques i dolços, que organitzava el Casal Sant Grau.
A més, hi va haver demostracions de pastisseria salada –Juanjo Padilla, de l’Aula de Gastronomia de l’Empordà– i de xocolata blanca –Jordi Ferrer, de Ferrer Xocolata d’Olot– i dues xocolatades populars a càrrec de Rosa Pujades, Xocolates Torras, llet de Campllong i Bellsolà. I, entre moltes altres propostes, un munt de tallers: fruites amb xocolata, pa, galetes, pastissos, jocs amb xocolata i pa, rajoles creatives... Sant Gregori, doncs, ha tornat a ser epicentre d’un dels àpats més tradicionals.