consum
Arrenca la temporada dels calçots de la IGP de Valls
Els productors de calçots de Valls, inclosos dins la indicació geogràfica protegida (IGP), encaren la nova temporada esperançats i amb la confiança de superar els 18 milions d’unitats de ceba dolça de l’any passat. Segons expliquen, les pluges recents ha contribuït a que la qualitat del producte sigui “fantàstica” .
Les bones perspectives dels productors són compartides pels restauradors de l’Alt Camp que calculen que tindran una demanda de mig milió de calçotades, amb un petit increment en relació al negoci de l’any passat pel fet que han obert nous restaurants dedicats a aquesta especialitat.
Per donar el tret de sortida a la temporada 2024/2025, s’ha triat l’instagràmer Iaia Angeleta, que reivindica el llegat de la gent gran que ha dedicat la seva vida al camp, i a la qual s’ha atorgat el títol honorífic d’Amiga de l’Autèntica Calçotada 2024-2025, informa l’agència ACN.
Per la seva part, el president de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, ressalta la bona qualitat del producte com a principal argument per preveure que la d’enguany serà una molt bona temporada. Aqust any s’han tornat a conrear 120 hectàrees repartides en quatre comarques distingides amb la denominació d’origen protegida.