La FSE crea un equip de referents en violències masclistes
La Fundació Salut Empordà (FSE) ha creat un equip multidisciplinari de referència en violències masclistes, format per la infermera del Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres Mireia Feixas, la coordinadora de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), Maria Martínez, i la coordinadora de la Unitat de Treball Social, Sandra Devesa. La creació d’aquest grup s’emmarca en el procés d’actualització del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista en l’àmbit de la salut a Catalunya, que incorpora la figura de les referents en l’àmbit hospitalari.
Amb motiu de la commemoració, avui, del Dia internacional per a l’erradicació de les violències masclistes, aquestes referents de la Fundació han portat a terme una acció informativa, conjuntament amb professionals del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) i del SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada en violències masclistes) de l’Ajuntament de Figueres. L’acció ha consistit en la instal·lació d’un Punt Lila Diürn a Consultes Externes de l’Hospital de Figueres, amb l’objectiu de proporcionar informació i fer prevenció de les violències masclistes tant a la població general com a les persones treballadores de la FSE.
Les referents en violències masclistes de la Fundació Salut Empordà volen posar sobre la taula les conclusions d’un estudi internacional que ha constatat que quatre de cada deu dones que acudeixen a un centre hospitalari amb una fractura òssia o una luxació han patit algun tipus de violència masclista en algun moment de les seves vides. Els resultats, publicats a The Journal of Bone & Joint Surgery, demostren, un cop més, la prevalença d’aquest tipus de violència a la societat. Aquest estudi es va realitzar simultàniament a sis hospitals del Canadà, Països Baixos, Finlàndia i Espanya.