gastronomia
El Raval farà una ruta de tapes a cinc euros
Hi participaran, del 10 al 15 de desembre, una vintena de restaurants i bars per reivindicar la cuina del barri
Entre els participants hi ha el bar Marsella, el més antic de Barcelona
Una vintena de bars i restaurants de Barcelona de l’Eix Comercial del Raval fan la proposta culinària “De Tapes pel Raval”, que consisteix en una tapa i una beguda per només cinc euros. Aquesta ruta gastronòmica es podrà fer entre el 10 i el 15 de desembre, després del pont de la Puríssima, per revitalitzar el sector culinari de Ciutat Vella. Segons s’ha presentat aquesta setmana, tots els locals participants competiran per proclamar-se guanyador de la Millor Tapa del Raval, un premi que triaran els propis comensals.
Amb aquesta proposta, l’Eix Comercial del Raval vol enaltir els establiments del barri que conserven, mantenen o renoven i reinterpreten la cuina de tota la vida, la de sempre, la que fa barri. I res millor que una tapa i una beguda. Tapes que reflecteixen el caràcter heterogeni del Raval, però que també recorden que en aquests locals encara es pot anar de tapes com s’ha fet sempre.
Es podrà tastar des del Llom de tonyina a la flama amb torrada d’ametlla, pasta de tomàquet semi-sec, ceba al xerès i maionesa d’ajada, del restaurant Arume, fins al Cap-i-pota tradicional que ha fet encara més popular al Bar Atlanta.
Com no podia ser d’una altra manera, en el bar més antic de la ciutat, el Marsella , al carrer Sant Pau, també es podrà tastar cuina tradicional. La seva proposta, un deliciós Caneló de l’àvia de “carn d’olla” amb una canya de cervesa, un plat potent i nadalenc per assaborir entre les històriques parets d’aquest bar del 1820.