enologia
El millor sommelier de Catalunya s’escollirà a la Barcelona Wine Week
Els millors sommeliers catalans competiran per saber qui és el millor el 3 de febrer a la Fira de Montjuic
L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) ha decidit aprofitar el saló del vi que es fa a Barcelona i és el més important de l’Estat, la Barcelona Wine Week (BWW), per celebrar el concurs on es premiarà el millor sommelier català. La competició, doncs, se celebrarà el dilluns dia 3 de febrer , primer dia de la BWW que durarà fins el dia 5 de febrer.
El recinte firal de Montjuïc serà l’escenari d’aquesta competició professional amb sessions de matí i tarda. Aquell mateix dilluns, l’ACS també celebrarà la tradicional Nit del Sommelier, han confirmat la presidenta de l’ACS, Anna Vicens; i la directora de la Barcelona Wine Week (BWW), Celine Pérez.
Vicens considera que “la celebració del concurs català en els espais de la BWW, fira de referència, aproparà la competició i la professió als diferents agents del sector”. I afegeix que “fins i tot podran presenciar la final en directe perquè se celebrarà davant el públic assistent al saló; en un format molt similar al que els finalistes es trobaran al campionat estatal”. Anna Vicens també explica que “tal com vam fer el 2024, la final de la tarda serà retransmesa per streaming des de la web de l’ACS”.
Amb aquest concurs, l’ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi.
L’any passat el concurs de Millor Sommelier de Catalunya es va celebrar a Cervera i va ser escollida Marta Cortizas, que treballa al Celler de Can Roca. El 2023, per la seva banda, el millor sommelier català va ser Toni Albiol, professional que treballa darrera la barra de l’Enoteca Divins, la seva botiga de Martorell.