Societat

turisme

El B-Travel animarà a fer turisme sostenible

El saló de referència del turisme de Catalunya se celebrarà del 28 al 30 de març al recinte firal de Montjuïc

El B-Travel 2025, que es farà a finals del mes que ve al recinte firal de Montjuïc, animarà a “disfrutar de les vacances de la manera més sostenible i experiencial possible”, explica Martí Sarrate, president del saló de turisme de referència de Catalunya. El sector del turisme viu un procés de transformació on la sostenibilitat, a més de la digitalització, la desestacionalització o la millora de les experiències del viatger, és pilar fonamental. Des d’aquest saló es vol contribuir a aquest canvi de model, presentant destins turístics tant nacionals com internacionals sostenibles i de qualitat i “fomentar activitats turístiques més responsables”. En aquesta línia el saló organitzarà les jornades B-Smart Travel, per promoure destinacions i expositors que presentin un compromís més gran amb el medi ambient.

Segons s’acaba de fer públic el B-Travel pròxim, que es farà del 28 al 30 de març, comptarà amb més de cent expositors entre els que hi ha els principals destins dels Països Catalans, d’Espanya i internacionals. El saló es fa estratègicament unes setmanes abans de la Setmana Santa (enguany entre el 13 al 20 d’abril), en un moment en què els visitants poden recollir informació i contractar serveis (també amb vistes a les vacances d’estiu). És en aquest saló on els visitants surten carregats de bosses i tríptics amb informació de tot tipus de viatges, llargs o curts, culturals, festius o gastronòmics, en solitari o en família. La informació es dona en mà i hi ha ofertes.

Segons ha informat aquest matí B-Travel enguany hi haurà estands de les destinacions més importants de Catalunya (que hi són cada any) i estands específics d’Aragó, Andalusia, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid, entre d’altres. D’internacionals n’hi haurà de països com Brasil, Xina, Cuba, Croàcia o Portugal.

També hi ha companyies de transport aeri, marítim i ferroviari i empreses de turisme rural, enogastronòmic, etc, i agències de viatges on contractar directament.

El saló col·labora amb l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i organitzarà una jornada tècnica on es presentarà el ’Decàleg del viatger responsable’, patrocinat per la Diputació de Barcelona.

Com no podia ser d’una altra manera i tenint en compte que Catalunya és avui Regió Mundial de la Gastronomia l’espai gastronòmic B-Delicius prioritzarà el producte autòcton i de qualitat. Hi haurà degustacions de, per exemple, arròs del Delta de l’Ebre, vedella del Pirineu o gamba de Vilanova, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.