Societat

Vilafranca acusa el president de la Coordinadora de Colles de voler fer-los fora

Els Castellers de Vilafranca han respost a la junta directiva de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya (CCCC) amb un comunicat en què s’expressa el convenciment que “el que uneix els Castellers de Vilafranca amb la resta de colles de la junta és molt més del que els pugui distanciar”, però en què tot seguit es carrega durament contra l’actual president de la junta, Albert Carrillo, representant dels Minyons de Terrassa, a qui s’acusa d’haver estat fent maniobres per “excloure Vilafranca” de la junta consensuada després de les últimes eleccions.

Cal recordar que dilluns passat, la CCCC va emetre una nota que acusava la colla vilafranquina d’haver interromput “la col·laboració lleial entre les colles” i “d’haver trencat la línia de treball en equip”, alhora que informava de la convocatòria d’eleccions anticipades a la junta de Coordinadora de Colles.

Contra Carrillo
En gairebé tots els punts de l’extens comunicat signat per la junta directiva dels verds es fa referència a Carrillo, fins al punt que els vilafranquins “denuncien” que ha trencat “el tradicional rol, eminentment representatiu i institucional de la presidència, de coordinador i de facilitador entre colles, per erigir-se en un càrrec executiu –jutge i part a la vegada– no previst en els estatuts de la CCCC”.

La colla de la capital de l’Alt Penedès considera que sempre ha respectat “escrupolosament els estatuts de la CCCC”, per la qual cosa veu “del tot injustificada la convocatòria anticipada d’eleccions, una mesura reservada en tota institució a situacions extraordinàries”, i afirma que al contrari “de la imatge d’uns Castellers de Vilafranca insolidaris i aïllats de la resta de colles castelleres que projecta el representant dels Minyons de Terrassa i actual president de la junta de la CCCC, els vilafranquins mantenen una relació molt cordial amb totes les colles”.

En tenir coneixement de la resposta de Vilafranca, Albert Carrillo va declarar a l’AVUI: “Quan les coses es porten al terreny personal és que s’està desviant el tema, i és que cal recordar que són deu les colles que van firmar el document de la CCCC”. Les eleccions a la Coordinadora seran el 13 de desembre vinent per escollir una nova junta amb onze colles i sense els Castellers de Vilafranca.

Quedar-ne al marge

Ahir a la nit fonts dirigents de la colla de l’Alt Penedès valoraven tres possibilitats d’actuació: procurar un acostament per reconduir la situació –improbable–, quedar al marge de la nova junta –el més factible que passi– i, paral·lelament, tampoc no descartaven començar a treballar per liderar una aposta de renovació de la CCCC.
Així mateix, sobre la possibilitat que Vilafranca pugui aglutinar una candidatura alternativa, les mateixes fonts la van descartar per manca de temps material i perquè es podria interpretar com una mesura per buscar l’enfrontament i la divisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.