Societat

gastronomia

El Passeig dels Gurmets incorpora els vespreigs

El festival gastronòmic del Passeig de Gràcia, apadrinat per Carme Ruscalleda i Martín Berasategui, se celebrarà del 13 al 23 de març

Uns dies abans que comenci la primavera, que està a tocar, el 13 de març, comença al Passeig de Gràcia la vuitena edició del Passeig dels Gurmets, una iniciativa dels restaurants d’un dels carrers més desitjats del món que vol apropar als barcelonins i catalans de visita a Barcelona la seva cuina d’alta gastronomia. Aquesta iniciativa permet a la gent poder fer una ruta de platets, entrepans d’autor, menús gurmet i pastisseria creativa a preus raonables.

Aquest any hi ha dues propostes més: la possibilitat de fer sopars musicals ( a ritme de soul, jazz i DJ) i els vespreigs (fins que l’IEC no ha dit com ho hem de dir en català en dèiem “tardeos” ) tot un fenomen que al Passeig dels Gurmets es presenta amb una fórmula per a gaudir dels platets i entrepans acompanyats de patates xips, olives i dues begudes a preus assequibles per a dues persones.

El president del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, propietari de Santa Eulalia, una de les botigues que va ser d’alta costura més antigues de Barcelona, ha presentat aquest matí aquesta vuitena edició, acompanyat del xef Martín Berasategui, que al Passeig de Gràcia té el Lasarte, de tres estrelles Michelin, i l’Oria, de dues estrelles, i de Carme Ruscalleda, que amb el seu fill Raül duen les regnes del Moments, el restaurant de l’Hotel Mandarin que té una estrella Michelin (en tenia dues però en va perdre una en la darrera gala de la Guia Michelin). Els ha acompanyat Joan Gòdia, del departament d’Agricultura de la Generalitat, que dona suport a aquest esdeveniment en el marc de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

“Estem molt contents de dir que aquesta iniciativa, clarament dirigida a la clientela local, que sovint no coneix molts restaurants pel sol fet d’estar dintre d’un hotel , va a més. L’any passat vam arribar a servir fins a 14.000 platets i milers i milers d’entrepans d’autor i pastissos creatius”, va dir Lluís Sans, que, dintre de Santa Eulalia, per exemple, hi té The Bistrot, desconegut per a la majoria però un dels llocs “quasi secrets” ubicat dintre una de les botigues més emblemàtiques de la ciutat.

Aquesta vegada al Passeig dels Gourmets, que durarà deu dies, fins el 23 de març, hi participen 19 restaurants (Hotel Casa Fuster, Restaurant Sintonia, Mr Poeter Steak Hous, Bar &Lounge, Santa Eulalia-The Bistrot, H10 Casa Mimosa, The One Barcelona – Somni Bar, Majestic Hotel & Spa Barcelona – El Bar del Majestic, Majestic Hotel & Spa Barcelona – SOLC, Restaurant Solomillo, Monument Hotel – Verbena Terrace, Alma Barcelona – Jardín del Alma, Claris Hotel & Spa Barcelona – La Terraza del Claris, Claris Hotel & Spa Barcelona – OS-KURO, LomoAlto & LomoBajo, El Nacional Barcelona, Mandarin Oriental, Barcelona – Blanc, Almanac Barcelona – Azimuth Rooftop Bar & Terrace, Almanac Barcelona – Virens Barcelona i ME Barcelona - Traca).

Avui mateix ha quedat oberta la pàgina web passeigdegourmets.com on es poden consultar totes les activitats, horaris i preus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.