SOCIETAT
Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, millor sommelier d’Espanya
La sommelier Marta Cortizas, del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, ha guanyat avui el campionat d’Espanya de sommeliers Tierra de Sabor, organitzar per la Unió Espanyol de Sommeliers (UES). Cortizas, gallega de naixement i representants de l’Associació Catalana de Sommeliers, s’ha imposat als altres dos finalistes, la catalana Anna Casabona i el canari Diego Alfonso Tornel, que han acabat segona i tercer, respectivament.
La sommelier del Celler de Can Roca ha estat la més valorada en les proves de test ràpid, tast oral de vins, carta errònia, identificació de destil·lats, licors i begudes i decantació i servei d’una ampolla de vi. Cortizas ja va ser Millor Sommelier de Catalunya el 2024. Està titulada per l’Instituto Galego do Vino i té el diploma WSET nivell 3 per la W set School London. També va fer estudis de Gestió i Organització de Serveis de Restauració en el CETT de la Universitat de Barcelona.
Per la seva banda, Anna Casabona, segona classificada, és sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. També és WSET 4 per Wset London School. Actualment és sommelier i formadora a Juvé Camps. Acumula vint anys d’experiència a la botiga de vins i càtering El Rebost i també va treballar set anys al celler de Capçanes.
“La competició d’aquests dies ha estat un reflex de l’alt nivell professionals dels sommeliers a tota Espanya”, ha valorat Rafa Bellido, president de la UES.