GASTRONOMIA
Barcelona, temps de tecs
El Tast de la Rambla arriba aquest cap de setmana al màxim d’ebullició i enceta un seguit de cites gastronòmiques a la ciutat
El centre de la plaça Catalunya s’ha transformat en un gran restaurant a cel obert. Aquesta és l’evidència que la ciutat de Barcelona ha encetat aquest cap de setmana un carrusel de festivals gastronòmics que aprofiten el bon temps per fer gaudir els ciutadans del menjar a l’aire lliure.
Avui i demà arribarà al seu punt màxim d’ebullició el certamen conegut com Tast de la Rambla que per segon any ha traslladat a la plaça Catalunya tot el muntatge per les obres que es fan al popular passeig. La d’aquest any és l’edició número onze i va obrir portes dijous. Avui, festiu i amb bon temps a Barcelona, els trenta-dos restaurants que ofereixen els seus productes i les sis pastisseries estan treballant a ple rendiment, amb llargues cues.
Al marge dels restaurants, el Tast també té espais dedicats al món del vi i temàtics d’altres zones de Catalunya o de l’Estat, com una de Lanzarote on s’ofereix una experiència virtual.
El Tast, que es fa en el marc de l’11 setmana gastronòmica de Barcelona, precedeix un seguit de cites amb la restauració com a nexe que seguiran el proper 31 de maig amb el Tasta’m al mercat d de la Mercè. Es tracta d’un cicle d’activitats gastronòmiques que va voltant pels mercats de la ciutat.
Al juny, entre els dies 13 i 15 serà el moment pel festival de la carn que es fa al moll de la fusta, Meat & fire, on experts en coure a la brasa de tot el món venen a cuinar a Barcelona. A finals de mes, entre el 30 i l’1 de juny, l’atenció gastronòmica es traslladarà al Pla de Palau on setze restaurants i espais de delicadeses del barri del Born, com el 7 Portes, l’italià Bronzo e Cucina o el mexicà Oxaca, hi organitzen un certamen de menjar de carrer.