COMERÇ
Aniversari pastisser sense precedent
L’obrador més antic de Barcelona, La Estrella, celebra aquest cap de setmana els 200 anys de vida
Cap de setmana de celebració històrica al comerç situat al número 32 del carrer Nou de la Rambla, al Raval de Barcelona. La pastisseria La Estrella commemora des d’avui i fins dilluns el 200 aniversari de la seva fundació, fet que el converteix en l’establiment del seu gènere més antic de Barcelona.
Per posar una fita en l’efemèrides, la pastissera Anna Campos presenta avui en societat una creació elaborada especialment per a l’ocasió, el pastís o tarta Estrella que a partir d’ara s’incorporarà a l’oferta de la pastisseria. Es tracta d’un dolç amb tres ingredients bàsics, el cava, el préssec i el festuc que s’hi combinen en diferents textures.
Per celebrar l’aniversari, els cent primers clients que comprin el nou pastís se’ls obsequiarà amb una bossa dissenyada especialment per a l’ocasió. Entre les persones que aquest matí han anat a la pastisseria hi destaca el regidor del districte, Albert Batlle, que ha felicitat el personal.
La Estrella es va fundar el 1825 i a la primavera d’aquell any ja treballava de cara al públic, segons ha pogut determinar Anna Campos que des de finals de l’any passat regenta el local, agafant el relleu de la propietària que s’havia jubilat a l’estiu del 2024.
En els seus dos-cents anys d’història, La Estrella ha estat dirigida 85 anys per la família Pujol. El local, que té la catalogació de comerç emblemàtic, va ser remodelat el 1950 i la decoració s’ha mantingut des d’aleshores.