Societat

La fiscalia demana 3 anys de presó per al responsable de l'agressió als Ferrocarrils

Tribunals

La Fiscalia Superior de Catalunya demana tres anys de presó per a Sergi Xavier M.M., acusat d'agredir una menor de nacionalitat equatoriana als Ferrocarrils de la Generalitat l'octubre del 2007.

L'acusació pública l'acusa d'un delicte contra la integritat moral i un altre de lesions, amb l'agreujant de xenofòbia. A més de la pena de presó, el fiscal també demana que l'agressor pagui una indemnització a la víctima i que no s'hi pugui apropar durant quatre anys.

Sergi Xavier M.M. està acusat de colpejar la menor en diverses parts del cos i insultar-la amb actitud xenòfoba el 7 d'octubre del 2007 a la mitjanit, a la línia S-8 dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Barcelona i Martorell.

L'acusat, que només ha respost a les preguntes del seu advocat, ha assegurat que no recorda res d'aquell dia, perquè anava begut, i ha dit que no es reconeix a les imatges

El judici ha començat aquest dijous al jutjat penal número 16 de Barcelona, però la gran expectació mediàtica generada pel procés ha fet que, finalment, les sessions se celebrin en una sala del Palau de Justícia de Barcelona.

Està previst que la víctima declari per videoconferència per evitar que hagi de veure el seu agressor. També declararan les persones que compartien vagó amb la víctima i l'agressor quan es van produir els fets.

Els fets segons el fiscal
L'escrit del fiscal indica que l'agressor, Sergi Xavier M.M., va pujar al tren a l'estació de Sant Boi de Llobregat, parlant per telèfon amb una actitud xenòfoba. En la conversa telefònica, l'acusat deia que havia matat una persona d'origen àrab tallant-li el coll i que alguns amics seus haurien matat la dona de l'immigrant a trets.

En aquell moment, l'acusat va veure la menor, de 15 anys i de nacionalitat equatoriana, que estava asseguda al seu mateix vagó i va començar a increpar-la mentre li donava tocs per cridar la seva atenció.

Seguidament, la va colpejar amb la mà, li va pessigar un pit amb força i la va pegar al braç esquerre. El fiscal també indica que des del principi la intenció del processat era vexar la noia per la seva raça.

Quan el tren era a la parada de Colònia Güell, Sergi Xavier M.M. va fer veure que abandonava el vagó, però va tornar enrere, va agafar embranzida i, tot subjectant-se a la barra del tren, va colpejar l'espatlla esquerra de la menor per després acostar-se-li i clavar-li un cop de puny a la cintura.

Després de baixar del tren, l'acusat encara va seguir increpant la víctima, dient que "tots els immigrants haurien d'estar morts". Les càmeres de seguretat del vagó van poder captar tota l'escena, que posteriorment va servir per identificar l'acusat.

Després de l'agressió
Segons el fiscal, com a conseqüència d'aquesta agressió, la víctima va tenir un hematoma a la cintura i a la cuixa, tot i que no hi ha cap document mèdic que ho certifiqui, ja que la menor no va voler anar al metge perquè li fessin un reconeixement.

La menor va patir un quadre d'ansietat i algun episodi de fòbia social derivat de l'agressió.

Les peticions de l'acusació
La Generalitat de Catalunya actua d'acusació particular al judici i demana que Sergi Xavier faci un curs contra la xenofòbia i un altre contra la violència masclista. Imputa a l'acusat delictes de tracte degradant, lesions contra la salut mental, maltractament i vexacions injustes.

Per totes aquestes faltes, la Generalitat demana una pena de 20 mesos de presó i una multa de 750 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga