Societat

Chacón, vicepresidenta del centre per la pau de Montjuïc

El consorci del centre internacional per la pau, que ha de gestionar part del castell de Montjuïc de Barcelona, ha arrencat avui amb l'acord del PSC i el PP. La presència en l'organisme del ministeri de Defensa, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, ha motivat CiU, ERC i ICV a posicionar-se en contra.

El regidor de Presidència, Ignasi Cardelús ha defensat la "necessitat de la presència de Defensa" perquè així es va acordar fa dos anys quan el ministeri va cedir la propietat del castell a l'Ajuntament. Aquest ha estat un escull insalvable per als grups de CiU, ERC i ICV, que ho consideren una imposició i desitgen que la representació del govern espanyol vingui d'un altre departament.

Carme Chacón, vicepresidenta
La intenció és que l'Ajuntament "controli el procés", segons Cardelús, ja que tindrà majoria en el consell rector –60% l'ajuntament, 20% el ministeri i 20% la Generalitat– i l'alcalde de la ciutat el presidirà.

La vicepresidència primera recaurà en la representant del Ministeri de Defensa, Carme Chacón.

Ignasi Cardelús ha explicat que PP i PSC han acordat que es negociarà amb el Ministeri de Defensa perquè part dels fons del castell es quedin a Montjuïc, encara que tanqui el museu militar i traslladi la major part de la col·lecció al Museu de l'Exèrcit que s'instal·larà a Figueres (Alt Empordà).

El Centre Internacional per la Pau de Barcelona Barcelona iniciarà la setmana que ve les seves activitats de formació en gestió de crisi i resolució de conflictes per a joves professionals, malgrat que el Consorci no serà realitat fins al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.