Societat

Mor un esquiador sepultat per una allau al massís de Cambra d'Ase a la Catalunya Nord

Successos

Un esquiador ha mort i un altre ha resultat ferit aquest dissabte a conseqüència d'una allau al massís de Cambre d'Ase a la Catalunya Nord, segons ha informat la gendarmeria francesa. La víctima, que era guia d'alta muntanya i treballava a l'estació d'Eina (Alta Cerdanya), esquiava fora de pistes amb un company seu en el moment de l'accident. En ser alertats de l'allau, els gendarmes d'Oceja (Alta Cerdanya) s'han desplaçat ràpidament al lloc del sinistre però, quan hi ha arribat, només han trobat en vida un dels dos esquiadors. En estat de xoc, el ferit ha estat traslladat a l'Hospital de Perpinyà.

La prefectura dels Pirineus Orientals havia alertat dimecres de l'elevat risc d'allau als massissos de la Catalunya del Nord, de quatre a cinc graus de perill segons l'escala europea; i havia demanat als practicants d'esports de neu que extremessin les precaucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.