Societat

Rouco admet que els capellans pederastes "han de respondre davant de Déu i de la justícia humana"

Defensa Benet XVI i diu que ha estat precisament el Papa qui ha promogut mesures per evitar els abusos sexuals a menors dins de l'Església

Els bisbes espanyols consideren que els capellans pederastes que han abusat sexualment de menors han de "respondre davant de Déu i davant de la justícia", segons ha assegurat el cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, en la sessió inaugural de la XCV Assemblea Plenària a la Casa de l'Església.

El prelat ha assegurat als bisbes, en plural, els "fan mal a l'ànima els greus pecats i delictes comesos per alguns germans en el sacerdoci i per alguns religiosos que han abusat de menors, traint la confiança dipositada en ells per l'Església i per la societat" i ha considerat que "certament han de respondre dels seus actes davant de Déu i davant de la justícia humana".

En aquest sentit, ha anunciat que els bisbes "posaran més cura i mitjans adequats a prevenir i corregir aquests casos, de manera que ningú pugui pensar que sigui compatible el servei sacerdotal o la vida consagrada amb la comissió d'aquests crims".

Segons el seu punt de vista, "és intolerable faltar tan greument a la castedat, a la justícia i a la caritat, abusant d'una autoritat que hauria d'haver estat posada precisament al servei d'aquestes virtuts i del testimoni de l'amor de Déu".

Alhora, però, els bisbes espanyols han mostrat el seu suport al papa Benet XVI i han sostingut que no poden permetre que aquestes "acusacions insidioses siguin divulgades com a desqualificacions" contra els capellans i religiosos en general i "per extensió contra el mateix Papa". Segons Rouco, "les disposicions encaminades a prevenir i corregir abusos en el canvi esmentat i en altres àmbits de la vida de l'Església" es deuen, precisament, a Benet XVI.

I ha volgut recordar amb èmfasi el cinquè aniversari del pontificat de Benet XVI, que se celebra aquest dilluns, i ha agraït a Déu "que hagi volgut cridar a la Càtedra de Pere un home lliurat al servei de l'Església d'una manera tan clarivident i generosa". Després d'aquestes paraules, els bisbes han mostrat la seva adhesió al Papa amb un aplaudiment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.