Societat

Els tres excursionistes ferits tenen petites congelacions i es recuperen favorablement a l'Hospital de Campdevànol

Els tres excursionistes que varen resultar ferits aquest dissabte mentre baixaven del Puigmal estan ingressats a l'Hospital de Campdevànol (Ripollès) i es recuperen favorablement de la hipotèrmia i les petites congelacions que varen patir durant el descens, que va costar la vida a dues germanes excursionistes del mateix grup.

"Els tres pacients varen arribar de matinada amb una hipotèrmia bastant important, no severa, i amb congelacions en algun dit, sense que en cap cas hi hagi risc d'amputació", ha confirmat el gerent de l'Hospital de Campdevànol, Joan Grané. "El més important ara és que estan estables i, gràcies a la tasca dels metges, evolucionen favorablement", ha insistit Grané.

"Crec que en poques hores se'ls donarà l'alta i podran anar directament al seu domicili, a Barcelona, sense que hagin d'ingressar en cap altre centre hospitalari de la capital catalana", ha continuat el gerent de l'Hospital de Campdevànol, que ha assegurat que els tres excursionistes "estan menjant" i es mostren receptius.

Pel que fa a les dues germanes mortes, de 43 i 45 anys i veïnes de Barcelona, Grané ha confirmat que varen ingressar pràcticament cadàver. "Aquests malalts varen arribar al nostre centre amb una hipotèrmia molt severa i malgrat les maniobres de reanimació que es varen fer no es va poder fer res per salvar-los la vida", ha finalitzat el gerent de l'Hospital de Campdevànol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.