Societat

La xifra de víctimes pel terratrèmol a la regió xinesa de Qinghai puja a 617

S'han rescatat mil persones sota la runa i hi ha uns 10.000 ferits

El nombre de víctimes causades pel terratrèmol de dimecres a la regió xinesa de Qinghai, en un massís muntanyós al costat del Tibet, puja ja fins a 617, segons l'agència xinesa Xinhua.

El govern xinès ha enviat diversos combois amb menjar, tendes de campanya i medicines cap a Yushu, on la majoria d'edificis han estat destruïts pel sisme de grau 6,9 a l'escala de Richter. Molts supervivents han hagut de passar la primera nit després del desastre al ras, protegits només per mantes en una regió on les temperatures baixen fins a prop dels zero graus. Pel que fa al nombre de ferits, es xifra en més de 10.000.

De moment s'han rescatat amb vida unes 1.000 persones, però es tem que encara hi hagi molts atrapats sota la runa, la principal preocupació ara mateix dels equips d'emergència.

El govern japonès ha ofert ajuda a la Xina, segons ha informat el portaveu del govern del Japó, Hirofumi Hirano. "La resposta que hem obtingut ha estat que ara per ara no els és necessària la nostra ajuda", ha declarat a la premsa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.